Generelle vilkår og betingelser
Artikel 1 - Definitioner
I disse vilkår og betingelser gælder følgende definitioner:
-
Fortrydelsesfrist: den periode, inden for hvilken forbrugeren kan udøve sin fortrydelsesret;
-
Forbruger: den fysiske person, der ikke handler i udøvelsen af et erhverv eller virksomhed og indgår en fjernsalgsaftale med iværksætteren;
-
Dag: kalenderdag;
-
Langsigtet transaktion: en fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenester, hvis leverings- og/eller købsforpligtelse er spredt over tid;
-
Varigt medium: ethvert middel, der gør det muligt for forbrugeren eller iværksætteren at opbevare oplysninger, der er adresseret til dem, på en måde, der tillader fremtidig konsultation og uændret gengivelse af de lagrede oplysninger.
-
Fortrydelsesret: forbrugerens mulighed for at fortryde aftalen om fjernsalg inden for fortrydelsesfristen;
-
Iværksætter: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester til forbrugere på afstand;
-
Fjernkontrakt: en kontrakt, hvori der inden for rammerne af et system organiseret af iværksætteren til fjernsalg af produkter og/eller tjenester udelukkende anvendes en eller flere fjernkommunikationsteknikker til og med indgåelse af kontrakten;
-
Fjernkommunikationsteknik: et middel, der kan bruges til at indgå en kontrakt, uden at forbrugeren og iværksætteren er på samme sted samtidigt.
-
Generelle vilkår og betingelser: de nuværende generelle vilkår og betingelser for iværksætteren.
Artikel 2 – Iværksætterens identitet
-
Firmanavn:
-
Handelskammer nummer:
-
Handelsnavn:
-
momsnummer:
-
Kundeservice email:
-
Virksomhedsadresse:
Artikel 3 – Anvendelse
Artikel 3 – Anvendelse
Disse generelle vilkår og betingelser gælder for ethvert tilbud fra iværksætteren og for enhver fjernsalgsaftale og -bestilling indgået mellem iværksætteren og forbrugeren.
Inden aftalen om fjernsalg indgås, vil teksten i disse generelle vilkår og betingelser blive gjort tilgængelig for forbrugeren. Hvis dette ikke er rimeligt muligt, vil det inden indgåelse af fjernsalgsaftalen blive angivet, hvor de generelle vilkår og betingelser kan ses, og at de efter anmodning sendes til forbrugeren gratis.
Hvis fjernsalgsaftalen er indgået elektronisk, kan teksten til disse almindelige vilkår i afvigelse fra det foregående afsnit og inden aftalens indgåelse gøres tilgængelig for forbrugeren elektronisk på en sådan måde, at forbrugeren nemt kan opbevare den på en holdbar databærer. Hvis dette ikke med rimelighed er muligt, vil det, inden fjernaftalen indgås, blive angivet, hvor de generelle vilkår og betingelser kan tilgås elektronisk, og at de efter anmodning fra forbrugeren sendes elektronisk eller på anden måde gratis.
Hvis der ud over disse generelle betingelser gælder specifikke produkt- eller servicebetingelser, finder andet og tredje afsnit anvendelse i overensstemmelse hermed, og forbrugeren kan altid påberåbe sig den gældende bestemmelse, der er mest fordelagtig for dem, i tilfælde af modstridende vilkår.
Såfremt en eller flere bestemmelser i disse generelle betingelser på noget tidspunkt er helt eller delvist ugyldige eller annulleret, forbliver aftalen og disse vilkår i kraft, og den relevante bestemmelse erstattes af gensidig aftale med en bestemmelse, der tæt nærmer sig den oprindelige hensigt.
Situationer, der ikke er omfattet af disse generelle vilkår og betingelser, skal vurderes 'i ånden' i disse generelle vilkår og betingelser.
Usikkerhed om fortolkningen eller indholdet af en eller flere bestemmelser i vores vilkår og betingelser skal fortolkes 'i ånden' af disse generelle vilkår og betingelser.
Artikel 4 – Tilbuddet
Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er underlagt betingelser, vil dette udtrykkeligt fremgå af tilbuddet.
Tilbuddet er uforpligtende. Iværksætteren har ret til at ændre og justere tilbuddet.
Tilbuddet indeholder en fuldstændig og præcis beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller ydelser. Beskrivelsen er tilstrækkelig detaljeret til, at forbrugeren kan vurdere tilbuddet korrekt. Hvis iværksætteren bruger billeder, er de en nøjagtig gengivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Åbenlyse fejl eller fejl i tilbuddet binder ikke iværksætteren.
Alle billeder, specifikationer og data i tilbuddet er vejledende og kan ikke tjene som begrundelse for kompensation eller opsigelse af aftalen.
Billeder af produkter er en nøjagtig gengivelse af de tilbudte produkter. Iværksætteren kan ikke garantere, at de viste farver nøjagtigt matcher de faktiske farver på produkterne.
Hvert tilbud indeholder oplysninger, der gør det klart for forbrugeren, hvilke rettigheder og forpligtelser der er knyttet til accept af tilbuddet. Dette vedrører især:
- prisen, eksklusive toldbehandlingsomkostninger og importmoms. Disse ekstra omkostninger vil være kundens ansvar og risiko. Post- eller kurertjenesten vil anvende særordningen for post- og kurertjenester vedrørende import, når varer importeres til EU-destinationslandet, hvilket også er tilfældet her. Post- eller kurertjenesten opkræver momsen (eventuelt sammen med fortoldningsomkostningerne) hos modtageren af varerne;
- de potentielle forsendelsesomkostninger;
- hvordan aftalen vil blive indgået, og hvilke handlinger der kræves for det;
- om fortrydelsesretten gælder eller ej;
- betalingsmåden, leveringen og udførelse af aftalen;
- fristen for at acceptere tilbuddet eller den periode, inden for hvilken iværksætteren garanterer prisen;
- taksten for fjernkommunikation, hvis omkostningerne ved brug af kommunikationsteknologien er beregnet på et andet grundlag end den almindelige grundtakst for den anvendte kommunikationsmetode;
- om aftalen vil blive arkiveret efter indgåelse, og i givet fald hvordan den kan konsulteres af forbrugeren;
- hvordan forbrugeren før aftalens indgåelse kan kontrollere og om ønsket rette de af vedkommende afgivne data i forhold til aftalen;
- alle andre sprog, som aftalen kan indgås på ud over hollandsk;
- de adfærdskodekser, som iværksætteren har tilsluttet sig, og hvordan forbrugeren kan få adgang til disse koder elektronisk;
- minimumsvarigheden af aftalen i tilfælde af en langsigtet transaktion.
Valgfrit: tilgængelige størrelser, farver, materialer.
Artikel 5 – Aftalen
Aftalen indgås i det øjeblik, forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de gældende betingelser, jf. dog bestemmelserne i stk.
Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, skal iværksætteren straks bekræfte modtagelsen af accepten elektronisk. Så længe modtagelsen af denne accept ikke er bekræftet af iværksætteren, har forbrugeren ret til at ophæve aftalen.
Hvis aftalen indgås elektronisk, skal iværksætteren gennemføre passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre den elektroniske overførsel af data og sikre et sikkert onlinemiljø. Hvis forbrugeren kan foretage elektroniske betalinger, skal iværksætteren træffe passende sikkerhedsforanstaltninger til dette formål.
Inden for lovens grænser kan iværksætteren kontrollere, om forbrugeren kan opfylde deres betalingsforpligtelser, samt andre relevante fakta og faktorer, der er nødvendige for ansvarligt at indgå en fjernaftale. Hvis iværksætteren på baggrund af denne undersøgelse har gyldige grunde til ikke at fortsætte med aftalen, har de ret til at afvise en ordre eller anmodning med begrundelse eller til at knytte særlige betingelser til dens udførelse.
Iværksætteren skal give forbrugeren følgende oplysninger, enten skriftligt eller på en måde, der gør det muligt for forbrugeren at gemme dem tilgængeligt på en holdbar databærer sammen med produktet eller tjenesten:
• Virksomhedsadressen på iværksætterens virksomhed, hvor forbrugeren kan indgive klager;
• Betingelserne for og måden, hvorpå forbrugeren kan udøve fortrydelsesretten, eller en klar erklæring, hvis fortrydelsesretten er udelukket;
• Oplysninger om garantier og eksisterende eftersalgsservice;
• De detaljer, der er specificeret i artikel 4, stk. 3 i disse vilkår og betingelser, medmindre iværksætteren allerede har givet dem til forbrugeren før indgåelsen af aftalen;
• Kravene for at opsige aftalen, hvis den har en varighed på mere end et år eller på ubestemt tid.
Ved en fortsat forretning finder bestemmelsen i det foregående afsnit kun anvendelse på den første levering.
Enhver aftale indgås under den suspenderende betingelse om tilstrækkelig tilgængelighed af de relevante produkter.
Artikel 6 – Fortrydelsesret
Ved køb af produkter har forbrugeren ret til at fortryde aftalen inden for 14 dage uden at angive nogen grund. Denne betænkningstid begynder dagen efter, at forbrugeren, eller en repræsentant udpeget af forbrugeren og meddelt iværksætteren, modtager produktet.
I betænkningstiden skal forbrugeren håndtere produktet og dets emballage med omhu. Forbrugeren må kun udpakke eller bruge produktet i det omfang, det er nødvendigt for at afgøre, om de ønsker at beholde det. Hvis forbrugeren gør brug af deres fortrydelsesret, skal de returnere produktet, inklusive alle medfølgende varer og, hvis det er rimeligt muligt, i dets originale stand og emballage i overensstemmelse med de rimelige og klare instruktioner fra iværksætteren.
Hvis forbrugeren ønsker at udøve deres fortrydelsesret, skal de give iværksætteren besked inden for 14 dage efter modtagelsen af produktet. Denne meddelelse skal ske skriftligt via e-mail eller anden skriftlig kommunikation. Efter at have underrettet iværksætteren, skal forbrugeren returnere produktet inden for 14 dage til det oprindelige forsendelsessted. Forbrugeren skal fremlægge bevis for, at de returnerede varer er sendt rettidigt, fx ved hjælp af en forsendelseskvittering.
Hvis forbrugeren ikke har meddelt iværksætteren sin hensigt om at udøve fortrydelsesretten inden for de frister, der er angivet i stk. 2 og 3, eller hvis produktet ikke er returneret til iværksætteren, betragtes købet som endeligt.
Artikel 7 – Omkostninger i tilfælde af fortrydelse
Hvis forbrugeren gør brug af sin fortrydelsesret, afholdes omkostningerne til returnering af produkterne af forbrugeren.
Hvis forbrugeren har foretaget en betaling, skal iværksætteren tilbagebetale dette beløb hurtigst muligt, dog senest 14 dage efter tilbagetrækningen. Dette er dog betinget af, at produktet er modtaget af forhandleren, eller at der er fremlagt et afgørende bevis for fuldstændig returnering.
Artikel 8 – Udelukkelse af fortrydelsesretten
Iværksætteren kan udelukke forbrugerens fortrydelsesret for produkter som beskrevet i stk. 2 og 3. Udelukkelsen af fortrydelsesretten gælder kun, hvis iværksætteren tydeligt har angivet dette i tilbuddet eller i det mindste inden aftalens indgåelse.
Udelukkelse af fortrydelsesretten er kun mulig for produkter:
• Der er lavet efter forbrugerens specifikationer;
• Det er klart af personlig karakter;
• Som i sagens natur ikke kan returneres;
• Det kan ødelægge eller ældes hurtigt;
• hvis pris er underlagt udsving på det finansielle marked, som iværksætteren ikke kan påvirke;
• Der består af enkeltnumre af aviser og magasiner;
• Det er lyd- eller videooptagelser og computersoftware, hvis forsegling er blevet brudt af forbrugeren;
• Det er hygiejniske produkter, hvis forsegling er blevet brudt af forbrugeren.
Udelukkelse af fortrydelsesretten er kun mulig for tjenester:
• Relateret til indkvartering, transport, catering eller fritidsaktiviteter, der skal tilbydes på en bestemt dato eller i en bestemt periode;
• Hvis levering er påbegyndt med forbrugerens udtrykkelige samtykke, inden refleksionsperioden er udløbet;
• Relateret til væddemål og lotterier.
Artikel 9 – Prisen
I den i tilbuddet angivne gyldighedsperiode vil priserne på de udbudte produkter og/eller ydelser ikke blive forhøjet, bortset fra prisændringer som følge af ændringer i momssatser.
Uanset det foregående afsnit kan iværksætteren tilbyde produkter eller ydelser med variable priser, hvis disse er udsat for udsving på det finansielle marked, som iværksætteren ikke har indflydelse på. Denne afhængighed af udsving og det faktum, at eventuelle angivne priser er målpriser, vil blive nævnt i tilbuddet.
Prisstigninger inden for 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis de følger af lovbestemmelser eller bestemmelser.
Prisstigninger fra tre måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis iværksætteren har fastsat dette og:
• De er et resultat af lovbestemte bestemmelser eller bestemmelser; eller
• Forbrugeren har ret til at hæve aftalen fra den dato, hvor prisstigningen træder i kraft.
Leveringsstedet bestemmes ud fra artikel 5, stk. 1, i den hollandske omsætningsafgiftslov af 1968, hvoraf det fremgår, at leveringen sker i det land, hvor transporten begynder. I dette tilfælde sker leveringen uden for EU. Som følge heraf vil importmoms og udligningsgebyrer blive opkrævet af køberen af post- eller kurertjenesten. Derfor vil iværksætteren ikke opkræve moms.
Alle priser tages med forbehold for tryk- og trykfejl. Der påtages intet ansvar for følgerne af tryk- og trykfejl. I tilfælde af sådanne fejl er iværksætteren ikke forpligtet til at levere produktet til den forkerte pris.
Artikel 10 – Overensstemmelse og garanti
Iværksætteren garanterer, at produkterne og/eller ydelserne er i overensstemmelse med aftalen, de specifikationer, der er angivet i tilbuddet, de rimelige krav til kvalitet og/eller anvendelighed samt de gældende lovbestemmelser og/eller statslige bestemmelser, der eksisterer på tidspunktet for aftalens indgåelse. Hvis det er aftalt, garanterer iværksætteren også, at produktet er egnet til anden brug end normal brug.
En garanti fra iværksætteren, producenten eller importøren påvirker ikke forbrugerens lovbestemte rettigheder og krav, som forbrugeren kan gøre gældende over for iværksætteren baseret på aftalen.
Eventuelle mangler eller forkert leverede produkter skal meddeles iværksætteren skriftligt inden for 14 dage efter levering. Produkterne skal returneres i deres originale emballage og i ny stand.
Iværksætterens garantiperiode svarer til producentens garantiperiode. Iværksætteren er dog aldrig ansvarlig for den endelige egnethed af produkterne til nogen individuel anvendelse af forbrugeren, ej heller for nogen rådgivning vedrørende brugen eller anvendelsen af produkterne.
Garantien gælder ikke, hvis:
• Forbrugeren selv har repareret og/eller ændret de leverede produkter eller har fået dem repareret og/eller ændret af tredjemand;
• De leverede produkter har været udsat for unormale forhold eller på anden måde blevet mishandlet eller brugt i strid med iværksætterens anvisninger og/eller behandlingen på emballagen;
• Manglen skyldes helt eller delvist regler fastsat eller fastsat af regeringen vedrørende arten eller kvaliteten af de anvendte materialer.
Artikel 11 – Levering og udførelse
Iværksætteren vil udvise den største omhu ved modtagelse og udførelse af ordrer på produkter.
Leveringsstedet er den adresse, som forbrugeren har oplyst til virksomheden.
Med forbehold af bestemmelserne i artikel 4 i disse vilkår og betingelser, vil virksomheden udføre accepterede ordrer med behørig hast, dog senest 30 dage, medmindre forbrugeren har accepteret en længere leveringstid. Såfremt leveringen er forsinket, eller hvis en ordre ikke kan opfyldes eller kun delvist opfyldes, vil forbrugeren få besked herom senest 30 dage efter afgivelsen af ordren. I et sådant tilfælde har forbrugeren ret til at hæve aftalen uden omkostninger og er berettiget til en eventuel erstatning.
I tilfælde af opsigelse i overensstemmelse med det foregående afsnit, refunderer iværksætteren det beløb, som forbrugeren har betalt, så hurtigt som muligt, men senest 14 dage efter opsigelsen.
Hvis levering af et bestilt produkt viser sig at være umuligt, vil iværksætteren bestræbe sig på at levere en erstatningsvare. Senest når leveringen finder sted, vil det være klart og forståeligt kommunikeret, at der leveres en erstatningsvare. For erstatningsvarer kan fortrydelsesretten ikke udelukkes. Omkostningerne ved enhver returforsendelse afholdes af iværksætteren.
Risikoen for beskadigelse og/eller tab af produkter påhviler iværksætteren indtil levering til forbrugeren eller en på forhånd udpeget repræsentant, medmindre andet er udtrykkeligt aftalt.
Artikel 12 – Varighedstransaktioner: Varighed, opsigelse og forlængelse
Opsigelse
Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået på ubestemt tid og indebærer regelmæssig levering af produkter (herunder el) eller ydelser, med forbehold af de aftalte opsigelsesregler og et opsigelsesvarsel på højst en måned.
Forbrugeren kan til enhver tid inden udløbet af den angivne varighed opsige en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som indebærer regelmæssig levering af produkter (herunder el) eller ydelser med forbehold af de aftalte opsigelsesregler og et varsel på højst en måned.
Forbrugeren kan opsige aftalerne nævnt i de foregående afsnit:
Til enhver tid, ikke begrænset til en bestemt dato eller periode;
- I hvert fald på samme måde, som de blev indgået;
- Altid med samme opsigelsesfrist, som iværksætteren selv har aftalt.
Forlængelse
En aftale for en bestemt periode, der indebærer regelmæssig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller ydelser, må ikke automatisk forlænges eller fornyes for en nærmere angivet periode.
En aftale for en bestemt periode, der indebærer løbende levering af dag-, uge- og tidsskriftsaviser og magasiner, kan dog automatisk forlænges med en bestemt periode på op til 3 måneder, forudsat at forbrugeren kan opsige den forlængede aftale ved forlængelsens udløb med et varsel på højst en måned.
En aftale for en bestemt periode, der indebærer løbende levering af varer eller ydelser, kan kun forlænges automatisk på ubestemt tid, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige med et varsel på højst en måned, og et opsigelsesvarsel på højst tre måneder, hvis aftalen vedrører regelmæssig, men mindre end månedlig, levering af dag-, uge- eller tidsskriftsaviser og magasiner.
En prøve- eller introabonnementsaftale for regelmæssig levering af daglige, ugentlige og periodiske aviser og magasiner fortsætter ikke automatisk og slutter automatisk ved prøve- eller introduktionsperiodens udløb.
Varighed
Hvis en aftale har en varighed på mere end et år, kan forbrugeren til enhver tid opsige aftalen efter et år med et varsel på højst en måned, medmindre rimelighed forhindrer opsigelse inden den aftalte varighed ophører.
Artikel 13 – Betaling
Medmindre andet er aftalt, skal det skyldige beløb af forbrugeren betales senest 7 dage efter, at den i artikel 6, stk. 1, nævnte fortrydelsesfrist er startet. Ved aftale om levering af en ydelse begynder denne periode efter, at forbrugeren har modtaget bekræftelse på aftalen.
Forbrugeren er forpligtet til straks at underrette iværksætteren om eventuelle unøjagtigheder i de angivne eller nævnte betalingsoplysninger.
I tilfælde af manglende betaling fra forbrugerens side har iværksætteren ret til, med forbehold af juridiske begrænsninger, at opkræve de rimelige omkostninger, som blev meddelt forbrugeren på forhånd.
Artikel 14 – Klageprocedure
Klager over opfyldelse af aftalen skal indgives til iværksætteren fuldt ud og klart beskrevet inden 7 dage efter, at forbrugeren har opdaget manglerne.
Klager indgivet til iværksætteren vil blive besvaret inden for 14 dage fra datoen for modtagelsen. Hvis en klage kræver en overskuelig længere sagsbehandlingstid, svarer iværksætteren inden for 14 dages fristen med en kvittering og en angivelse af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere detaljeret svar.
Hvis klagen ikke kan løses ved gensidig aftale, opstår der en tvist, der er underlagt tvistbilæggelsesproceduren.
En klage suspenderer ikke iværksætterens forpligtelser, medmindre iværksætteren skriftligt oplyser andet.
Hvis en klage findes at være berettiget af iværksætteren, vil iværksætteren efter eget skøn enten erstatte eller reparere de leverede produkter gratis.
Artikel 15 – Tvister
Hollandsk lov gælder udelukkende for aftaler mellem iværksætteren og forbrugeren, som disse vilkår og betingelser gælder for, også selvom forbrugeren er bosat i udlandet.
Artikel 16 – CESOP
På grund af de foranstaltninger, der blev indført og strammet i 2024 vedrørende "Ændring af den hollandske momslov 1968 (implementering af betalingstjenesteudbyderdirektivet)" og implementeringen af det centrale elektroniske betalingssystem (CESOP), kan betalingstjenesteudbydere registrere data i det europæiske CESOP-system.